tekstschrijver copywriter gerrit kroon aan het werk custo crea

Tekstschrijven / Copywriting

Een veelgestelde vraag is: Wat doe je nu eigenlijk als tekstschrijver. Eigenlijk lijkt het antwoord heel eenvoudig, teksten schrijven voor bedrijven en organisaties. Maar natuurlijk omvat het “iets” meer dan dat. Hieronder zet ik kort uiteen aan wat voor teksten je moet denken en bij Schrijver vind je iets meer over mijzelf en waarom ik zo graag schrijf.

Business to business

Zakelijke contacten, informatief en direct zijn is hier aan de orde. De beslissing tot contact of aankoop wordt vaak gemaakt door een groep van personen. Regelmatig gaat het ook om grotere aankopen voor de lange termijn. Dat vraagt om de juiste invalshoek. Bij zakelijke teksten vind ik het belangrijk om niet de persoonlijke kant van het verhaal uit het oog te verliezen

Business to consumer

Denk hierbij aan rechtstreekse verkoop aan consumenten, maar ook aan burgers die bijvoorbeeld de website van hun gemeente bezoeken. Bij deze teksten speelt gevoel en emotie een belangrijke rol. Je moet de lezer persoonlijk aanspreken. Waarom is jouw product of dienst nu net voor die persoon de juiste keus? 

Storytelling

Verhalen hebben iets magisch. Wij mensen gebruiken verhalen al eeuwenlang om belangrijke informatie over te dragen op anderen. Een stapeltje feiten ben je zo kwijt, maar verwerk ze in een verhaal en het blijft hangen bij mensen. Wil je dat mensen je bedrijf of organisatie beter bijblijft?

Dit kan heel subtiel door het gebruikt van storyteller aspecten in je teksten. Het kan ook directer door klanten of medewerkers daadwerkelijk hun verhaal te laten vertellen. Natuurlijk wil ik dit graag voor je verzorgen. Geen sprookjes zoals Roodkapje, maar een eerlijk en duidelijk verhaal. Dat werkt bij mensen.

Van alle markten thuis

Zoals je leest ben ik thuis op allerlei vlakken van communicatie. Ik word graag uitgedaagd en geniet ervan om teksten zo te schrijven dat ze passen bij m'n klant en de beoogde doelgroep. Mijn klanten zijn heel divers, wat je ziet op de referentiepagina. Naast het schrijven van nieuwe teksten kan ik je ook helpen met redigeren van tekst of het opfrissen van bestaande teksten. Enthousiast, een vraag of opmerking? Ik vind het leuk om van je te horen!